Vi tilbyr det meste inne flislegging til kunder i Bergen

Trenger dere hjelp med flislegging i Bergen og omegn. Da har du kommet til riktig leverandør. Vi har mange års erfaring med flislegging for kunder i Bergen, og vi kan i dag vise til mange fornøyde kunder.

Vi tilbyr følgende:

  • Flislegging av bad og gulv
  • Flislegging av vegger og innvendig tak
  • Flislegging av ganger og haller

Ta kontakt med oss i dag dersom du ønsker profesjonell fagman til å utføre din flislegging. Vår kompetanse er din trygghet som kunde av Fana Mur AS.

Litt historikk om flislegging og fliser:

De eldste funn av keramikkgjenstander er keramikkfat fra Egypt og Mesopotamia datert så langt tilbake som ca 7000 år f.Kr. Noe av historien til Sumererne, Babylonerne og Assyrerne kjenner vi takket være leirtavler med kileskrift datert til ca 2900 f.Kr.

De eldste glaserte veggfliser er funnet i Egypt, og datert til ca 1200 f.Kr. Mellom år 600 og 1300 ble porselen oppfunnet i Kina. Fra det 14. til 17. århundre begynte utbredelsen av keramiske fliser i Europa, f.eks. Majolika fra Mallorca i Spania, Fajanse fra Frankrike, delft-fliser fra Holland og sintrede fliser fra Tyskland.

I 1840 ble det tatt patent på den første tunnelovnen. Siden har utviklingen akselerert til vi nå også ser keramikk benyttet i romfart, bilindustri og legevitenskap for å nevne noen spesialområder.

Fra å være håndlagede produkter i beskjedne formater og med store toleranseavvik har industrien nå utviklet teknikker som tillater fliser med høy målenøyaktighet og i meget store formater f.eks. 1250x1600 mm, tykkelse 8 mm.

Mens gjennomløpstiden i en tradisjonell tunnelovn kan være ca 6–7 dager, er tilsvarende for en moderne «rulleovn» 2–3 timer. Kvaliteten er jevnere og gjennomgående bedre.

De tidligste glaserte gulvfliser hadde en svak glasur. Mange flislagte gulv som opprinnelig var praktstykker er i dag preget av slitasje. Teknologien har nå nådd så langt at vi har glasurer med hardhet 9 på Mohs skala, og derved en meget høy motstandskraft mot slitasje. Denne utviklingen har skjedd over de siste 10–15 år.

Det finnes også polerte, uglaserte fliser. Denne teknikken gir en helt slett, speilende overflate med en meget høy lysrefleksjon. Disse flisene leveres med sagede, rette kanter, for montering med så smale fuger som mulig.

Keramiske fliser har i alle år blitt sett på som et egnet materiale til overflater i rom hvor det er viktig med høy hygienisk standard.

Keramiske fliser brukes i dag i stor grad på innvendige flater, men også for utvendig bruk ser vi økende interesse for byggkeramikk.

Ref: http://www.murkatalogen.no/wip4/ekstranet/detail.epl?cat=1344&id=31720