Velger du murhus i Bergen er fordelene at de nesten er vedlikeholdsfrie...

Fana Mur AS er nå medlem av Håndverksmur, og kan levere din drømmebolig. Murhus er et kostnadsbesparende alternativ med tanke på vedlikehold. Vi har mange referanser i Bergen på murhus som vi har laget.

Arkitekttegnet murhus i Bergen og omegn

Mye av sjarmen ved murhus er at de ikke er et samlebåndsprodukt. Våre modeller er solide konstruksjoner med enorme arkitektoniske muligheter.

V årt sortiment er arkitekttegnet. Men, du må gjerne komme med dine egne tegninger/skisser av murhus til oss. Vi bygger nemlig det murhuset du vil ha.

Gode grunner til å velge murhus

Velger du murhus i Bergen er fordelene at de nesten er vedlikeholdsfrie, de holder vanligvis med ny puss etter 20-25 år. Det betyr ikke bare mye mindre arbeid, men også betydelige besparelser rent økonomisk

De har meget god bestandighet mot fuktpåkjenninger som vi har her i Bergen. I tillegg inneholder de ikke bestanddeler som gir grobunn for mugg og sopp.

Murhus er sunne hus med et godt inneklima.

Mange forskjellige overflatestrukturer med hele 99 farger å velge mellom

Murhus er varmt og godt om vinteren og svalt og behagelig om sommeren. Dette gjør det behagelig å bo i murhus. Spør de som har prøvd! De har tunge konstruksjoner demper støy. God lavfrekvent isolering er bare praktisk mulig med tunge konstruksjonsmaterialer. Lydisolerende konstruksjoner må enten være tunge, stive, massive og tykke eller utføres som dobbeltkonstruksjoner. Sov godt i et hus av mur!

Den gode lydisolasjon er en viktig faktor for trivselen. Spesielt i urbane strøk i Bergen der det er mye trafikk, er mur et naturlig og kostnadseffektivt valg for å fjerne støy og skape et godt innemiljø.

Hus av mur gir demping av trinnlyd (lyd forplantet gjennom onstruksjonsmaterialet) og skjerming av støy fra tekniske installasjoner. Gir lydabsorpsjon (etterklang)

Brannsikkerhet - Mur og betong brenner ikke

I 2001 brant et helt kvartal ned i Hønefoss. Én bygning sto igjen. Den var i mur og betong. Innvendig hadde den kun røykskader. Bør vi ikke ta lærdom av det?

7 grunner til å benytte mur og betong i tettbebyggelse:

  • Mur og betong brenner ikke.
  • Mur og betong hindrer spredning av brann.
  • Mur og betong hemmer brannutviklingen slik at evakueringstiden øker. Det kan redde menneskeliv.
  • Yttervegger i mur eller betong vanskeliggjør ildspåsettelse. I storbyene utgjør pyromanvirksomhet en tredjedel av brannårsakene.
  • Mur og betongkonstruksjoner på murhus hemmer brannutviklingen og bidrar ikke til ved på bålet.
  • Det enkle er også det sikreste. Komplekse konstruksjoner og løsninger gir mange muligheter for feil.
  • Murhus kan som regel rehabiliteres etter en brann.

Les mer om murhus: www.handverksmur.no

Ønsker du å bygge murhus i Bergen, bør du kontakte Fana Mur AS. Vi er behjelpelig med gode råd og veiledning om hva som er viktig. Vi har mange års erfaring, og mange fornøyde kunder.

Vår erfaring på murhus er din trygghet!!